Send en forespørgsel og vi vender tilbage hurtigst muligt og altid indenfor 24 timer

Hos Sundgaard Advokater har vi stor erfaring med alle aspekter omkring insolvens, konkurs og økonomisk uføre. Vi er derfor kvalificerede til at hjælpe dig eller din virksomhed, med at få styr på eventuelle økonomiske udfordringer.

Voldgift

Voldgift er et privat og aftalebaseret alternativ til de almindelige domstole. Voldgift forudsætter altså en aftale og dermed frivillighed. Enten indgås en konkret voldgiftaftale (ad hoc voldgift) eller alternativt en aftale, hvor man aftaler at følge reglerne for et bestemt voldgiftsinstitut (fx ICC, Det Danske Voldgiftsinstitut eller Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlæg) (kaldet institutionel voldgift).

De største fordele ved voldgift er, at der gælder fortrolighed, og at det typisk går hurtigere og mere effektivt end ved de almindelige domstole. En anden fordel ved voldgift er, at kendelsen uden videre kan fuldbyrdes i over 140 lande som følge af New York konventionen. Til sammenligning anerkendes en dom fra en dansk domstol kun i de nordiske lande og i EU/EFTA/EØS-mrådet.

De største ulemper er, at det kræver frivillighed, og at det kan være en dyr proces, allerede fordi man skal betale honorar til voldgiftsdommerne og øvrige omkostninger. Allerede fra start af processen, skal der i øvrigt stilles en sikkerhed.

Ved en voldgiftssag afsiges der en kendelse om resultatet, og denne kendelse kan ikke appelleres, modsat en dom fra domstolene, der altid kan appelleres til en højere instans (fx fra byret til landsret).

Voldgift er meget egnet til større internationale konflikter mellem professionelle parter, der mest er interesseret i en løsning af deres tvist, så de kan komme videre.

Hos Sundgaard Advokater bistår vi med voldgiftssager og andre former for alternativ konfliktløsning (ADR).

Er du interesseret i at høre mere omkring voldgift? Så kontakt os gerne.