Send en forespørgsel og vi vender tilbage hurtigst muligt og altid indenfor 24 timer

Hos Sundgaard Advokater har vi stor erfaring med alle aspekter omkring insolvens, konkurs og økonomisk uføre. Vi er derfor kvalificerede til at hjælpe dig eller din virksomhed, med at få styr på eventuelle økonomiske udfordringer.

Køb af konkursbo

Hvis man skal købe aktiver ud af et konkursbo, skal det ofte gå stærkt, hvis værdierne skal sikres bedst muligt. Dette gælder især, hvis der skal ske en egentlig virksomhedsoverdragelse af aktiviteten i selskabet. I så fald skal en overdragelse som udgangspunkt ske inden for de første 14 dage, efter virksomheden blev taget under konkursbehandling og i praksis ofte endnu hurtigere, idet kurator sjældent har likviditet til at holde driften i gang.

Der er mange faldgruber ved køb af konkursbo. Særligt skal man være opmærksom på lønmodtagerne og deres rettigheder ifølge lov om lønmodtagernes retsstilling i virksomhedsoverdragelse. Det kan være dyrt, hvis ikke man ser sig for.

Hos Sundgaard Advokater bistår vi både købere, kurator (når det er vores egne konkursboer) og for eksempel lønmodtagere eller andre kontraktsparter ved disse køb/overdragelser.

Du kan læse mere om insolvens og økonomisk modgang her. Du er også velkommen til at kontakte os for at høre mere om køb af konkursbo.