Send en forespørgsel og vi vender tilbage hurtigst muligt og altid indenfor 24 timer

Hos Sundgaard Advokater har vi stor erfaring med alle aspekter omkring insolvens, konkurs og økonomisk uføre. Vi er derfor kvalificerede til at hjælpe dig eller din virksomhed, med at få styr på eventuelle økonomiske udfordringer.

Tvangsopløsning

Hos Sundgaard Advokater har vi stor erfaring med alle aspekter af rådgivning omkring tvangsopløsning af selskab. Dette skyldes blandt andet, at advokat Gunvor Sundgaard Happe er en af Sø- og Handelsrettens faste kuratorer (der er 19 faste kuratorer i Sø- og Handelsretten) og derfor bliver udpeget som likvidator i mange sager om tvangsopløsning.

Der er flere muligheder, hvis dit selskab tages under tvangsopløsning ved en fejltagelse. Det vigtigste er, at du reagerer hurtigt og tager kontakt til en rådgiver. Det kan være din nuværende revisor eller for eksempelvis din advokat.

Det er Erhvervsstyrelsen, der sender en anmodning om tvangsopløsning af selskab til skifteretten. Du får en orientering herom i selskabets eboks. Derefter går der gerne nogen tid, indtil skifteretten har tid til at behandle sagen og eventuel udpege en likvidator. I Sø- og Handelsretten udpeges der altid en likvidator.

Indtil skifteretten har udpeget en likvidator, kan selskabet rimelig billigt få selskabet genoptaget. Når der først er udpeget en likvidator, løber der yderligere udgifter på, da selskabet så også skal betale likvidator, der har overtaget ledelsesansvaret i selskabet.

Hvis dit selskab tages under tvangsopløsning ved en fejltagelse, og du ikke ønsker at det skal lukkes efter konkurslovens regler, er der flere muligheder.

Selskabet kan:

Hvis tvangsopløsningen ikke er en fejltagelse, og selskabet ikke har midler til at blive opløst solvent, vil likvidator lukke selskabet ved en egentlig konkursbehandling eller efter en analogislutning af konkurslovens regler (fremgangsmåde kan være forskellige, afhængig af skifteret).

Hos Sundgaard Advokater bistår vi med alle aspekter af tvangsopløsningerne. Dette sker i samarbejde med revisor, der også har en række lovpligtige opgaver, når et selskab skal enten genoptages, likvideres eller fusioneres. Hvis selskabet ikke allerede har en revisor, har vi en række samarbejdspartnere, som vi kan henvise til.

Her kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe ved insolvens og økonomisk modgang.