Send en forespørgsel og vi vender tilbage hurtigst muligt og altid indenfor 24 timer

Hos Sundgaard Advokater har vi stor erfaring med alle aspekter omkring insolvens, konkurs og økonomisk uføre. Vi er derfor kvalificerede til at hjælpe dig eller din virksomhed, med at få styr på eventuelle økonomiske udfordringer.

Enkeltmandsvirksomhed

Mange vælger at drive deres virksomhed i personligt regi. Fordelen ved dette er, at man ikke skal bruge penge på at stifte et selskab, ligesom man hurtigt kan lukke virksomheden ned igen, hvis man fortryder opstarten. Desuden er den personlige virksomhed oftest skattemæssigt mest attraktiv i opstarten, hvor virksomheden ofte giver underskud, da det kan trækkes fra i ejerens personlige indkomst. En personligt drevet virksomhed er ikke et selvstændigt skattesubjekt. Der er derfor skattemæssig transparens mellem virksomheden og den person, der driver virksomheden.

Ulempen er, at man hæfter med alt, hvad med ejer og har, for virksomhedens gæld. Derfor kan konsekvenserne være store, hvis man påfører sig stor gæld, og det ikke lykkes med driften i virksomheden. I praksis betyder det måske mindre, da man ofte alligevel hæfter for gælden over for eksempelvis sine finansielle kreditorer, der typisk vil kræve en selvskyldnerkaution. Derfor betyder forskellen ikke altid så meget i praksis.