Advokat, Partner

Pierre Martin Ellegaard Adolfsen

+45 61 51 41 61

2024

Partner hos Sundgaard Advokater I/S

2022 – 2023

Advokat, Associeret Partner hos Sundgaard Advokater I/S

2019 – 2022

Advokat hos Gorrissen Federspiel Advokatpartnerselskab

2016 – 20219

Advokat, Manager hos Advokatfirmaet Poul Schmith / Kammeradvokaten

2013 – 2016

Advokatfuldmægtig hos Accura Advokatpartnerselskab

Cand.jur. fra Aarhus Universitet, 2013
Prince2 certificeret
Certificeret insolvensadvokat

Det Danske Advokatsamfund/beskikket af justitsministeriet
Danske Advokater
Danske Insolvensadvokater / certificeret insolvensadvokat
Insol Europe, herunder aktivt medlem af Young Members Group
Den internationale sammenslutning af rådgivere, IR Global, hvor Pierre er eksklusivt medlem for insolvens i Danmark.
Paneldeltager i Gældsstyrelsens advokatpanel for kuratorer ved Sø- og Handelsrettens skifteret

Pierre blev færdiguddannet som jurist ved Aarhus Universitet i 2013. I sin tid i Aarhus arbejdede han frivilligt hos Studenterrådets Retshjælp, ligesom han har studeret 6 måneder i England. Under studiet udviklede han en særlig interesse for erhvervsret og særlig insolvensret, der blev underbygget, da han startede som advokatfuldmægtig og udelukkende arbejdede med erhvervsret, insolvensretlig rådgivning og behandling af konkursboer. I 2016 blev Pierre færdiguddannet som advokat og startede samtidig hos Advokatfirmaet Poul Schmith / Kammeradvokaten og senere Gorrissen Federspiel, hvor Pierre udviklede og underbyggede sine kompetencer for særligt konkurser, afvikling af virksomheder, insolvensretlig rådgivning, inddrivelse og rådgivning af offentlige klienter.

Igennem sin karriere har Pierre opnået en betydelig forståelse og indsigt i erhvervs- og insolvensretlig rådgivning, ligesom Pierre de seneste år har været udpeget som kurator i adskillige konkursboer. Pierre har således rådgivet inden- og udenlandske finansielle kreditorer i forbindelse med inddrivelse af krav, herunder eventuel indgivelse af konkursbegæringer og behandling af konkursboer med virksomhedspantsatte aktiver. Pierre behandler alle typer konkursboer og har herunder erfaring med konkursbehandling af virksomheder som A/S’er, ApS’er, IVS’er, SMBA’er, K/S’er mv. samt af privatpersoner. Derudover har han betydelig erfaring med tvangsopløsninger og likvidationer.

I forbindelse med sin behandling af diverse konkursboer har Pierre også behandlet og/eller ført en række retssager om konkurskarantæne og omstødelse i konkurs.

Endelig kan Pierre også hjælpe med mere generel erhvervsret og hjælper og vejleder desuden nødlidende virksomheder, der har behov for rådgivning i forbindelse med en potentiel insolvens.

Pierre er desuden amerikansk gift og har derved en særlig interesse og forståelse for amerikanske forhold og kultur.